Goda tecken, alla valpintresserade!



Jag börjar känna mig förhoppningsfull!!!! Mindra/på bild, ser definivt dräktig ut; magen och spenar har blivit större och hon ser ut att ha tappat lite päls under buken=) Och det är ganska tidigt tycker jag; hon är ju bara två veckor på väg.
Lucia däremot har jag varit mycket osäker på! Dock börjar hoppet återvända lite; hon är ju tre veckor gången och börjar få tydligare spenar där det förut inte sett mycket ut för världen. Men hon har inte mått illa...vilket inte är ett måste!
Men det är så tidigt än, att allt kan hända! Jag kan ju också se positiva tecken bara för att jag så gärna vill!
En- två veckor till klarnar det nog! Om man nu orkar vänta så länge ;-)

Utställningsförberedande=)



- Nej, jag ska inte ställas ut...och ingen hund heller- än! Tyvärr har vi en VÄLDIGT kort säsong för utställningar, men i april blir det Skellefteå ialla fall. Elmer och Erik åker och jag är hemma och jobbar! Har ett underbart roligt och stimulerande arbete som tyvärr utförs många helger:/ Tur att maken vill och kan ställa upp och ut.....
Apropå bilden; -Så här grotesk såg jag ut när mina systrar var och hälsade på och vi hade "SPA-kväll" med skön ansiktsbehandling. Och: min nya adress till hemsidan är: tizitas.se

Simon; Webbmaster!



Denne stilige unge man är mitt äldsta barnbarn: Simon Hedin, som läser på Luleå Universitet. Han hjälper mig med min hemsida, eftersom jag inte kan sånt!
Dogbloggen sköter jag själv=) och känner mig sååå duktig!
Eftersom Simon periodvis har tentaperioder eller bara mycket med studierna, så uppdateras inte hemsidan så ofta. Alla nyheter och färsk information kommer på bloggen istället; om nu någon inte märkt det?!
Så fort jag får bekräftat att Lucia och Mindra är dräktiga kommer det upp på nyheter och om valpar....
Jag har ju samma hane till dem båda denna gång: Idefix, som ni kanske stiftat bekantskap med tidigare på min blogg. Han bor i Luleå- på bekvämt avstånd- men det är inte hela orsaken till att jag använt honom.
Idefix är en jättetrevlig och fin hund som vi blivit väldigt förtjusta i.
Det ska bli jättespännande att se hur valparna blir! -Om det blir några....men det tror jag faktiskt.....
Lucias valpar kommer i så fall att födas omkring 7 maj- och Mindras omkring en vecka senare!
Du som är intresserad av valp får hålla utkik ett litet tag till=)

Elsa dyker upp i bild....



Lucia, Börje och Mindra på utkik.....


För den som tittar noga, kan ni se var staketet sticker upp ur snön! Alldeles bakom hundarna finns diket som hindrar dem att kliva över och hälsa på grannen....

Elmer njuter av sol och snö!


Nu har vi äntligen vårvinter med sol, snö och värme på dagarna. Snödjupet ligger nog på närmare metern på gräsmattan och vi har skottat gångar åt hundarna att gå i Men det börjar också bli skarsnö så att hundarna går uppe på snön...vilket innebär at vi fått skotta ett dike runt staketet, för att få behålla alla hemma.
Elmer älskar att vara ute och bara njuta av vårvärmen! Det syns väl!?

Idefix har fixat det igen!



Idefix har blivit flickornas favorit... idag har han "hälsat" på Mindra och även där blev det kärlek vid första ögonkastet! De verkar båda två vara naturbegåvningar i konsten att para sig; och hängde ihop ca 1/2 timme. Både hundar och mattar hann bli ganska trötta i benen innan hängningen var över. Mindra somnade nästan på mattes arm! Men i morgon ska vi till veterinären och ta ett blodprov ialla fall, för att kontrollera att det verkligen är rätt dag- redan dag 8! Vi vill inte missa rätt dag den här gången så vi tar vetenskapen till hjälp. Kanske att Idefi får komma tillbaka på ondag...det får vi se=)

Lucia väntar......



Så här ser hon ut, den (förhoppningsvis) blivande mamman!

Så var det Mindras tur att löpa!



Igår parades Lucia och idag löper Mindra, som också ska paras! Det är lite synd om Elmer som har riktigt ordentliga drifter.....nu ska han stå ut med ett par veckors löp igen=) Och det är förstås lite omständigare för oss alla att hålla isär alla som inte får para sig- särskilt inte med varandra! Mindras parningsdagar kommer att infalla på dagar då Erik är i Kiruna och jag har besök av mina syskon från Stockholm! Typiskt!!!!! Men jag har tänkt ut en fiffig lösning på problemet för denna gång.....och det ska jag berätta när vi kollat stamtavlor mot varandra=)

Boka in torsdag 17 juni; Cavalierträff i Norrfjärden!



Ni är alla VÄLKOMNA till Sandlunds stuga, 4 km ut mot Borgaruddens kamping! Där på vänster sida om vägen ligger "stugan" med 2000m" inhägad tomt med havet nedanför...ett perfekt ställe för glada hundar med familjer att mötas på. Kerstin Forsberg och Annika Bucht, våra kennel-kontaktpersoner, finns med och bidrar med sin erfarenhet och kunskap. Vi ska grilla och äta tillsammans (var och en tar med vad man vill äta)men kaffe och något gott till det bjuds ni på! Vi kommer att erbjuda flera olika trevliga aktiviteter; Tipsfrågor under skogspromenad, Agilityuppvisning och prova-på, Cavalier-race, Utställningsövningar och tips, mm. Vi öppnar grindarna kl.16.00 och far hem när vi är nöjda! Annons kommer i Cavalierbladet! Missa inte detta=)

Idefix och Lucia är lyckosamt parade!



Det blev kärlek vid första ögonkastet! Lucia och Idefix var snabbt bekanta och Lucia ville att de skulle gå ut tillsammans, vilket de fick! Idefix och matte Marie hade nog inte varit här mer än 10 minuter så hade hundarna hälsat, blivit kära, gått ut och lekt samt parat sig! Det gick så fort att Marie fick springa ut i strumplästen och jag i tofflor, för de satt fast vid tredje försöket.... Vi fick ropa in, att vi ville få ut skor och en filt att stå på knä, på.....
I närmare 20 minuter stod/satt vi hukade och på knä i snön, som en liten grupp tillsammans.
Igår fick jag ett il av missmod; tänkte att Lucia inte skulle vara villig, att det inte skulle bli något alls.....typiskt mig att ta ut lite elände i förväg, så att man har en viss beredskap inför kommande besvikelser......
Men just nu känns det såååå bra och fantastiskt! Blir det nu bara valpar också, så blir lyckan fullständig=)

Gråsidingens Idefix



Så här ser han ut; Idefix, som förhoppningsvis blir pappa till Lucias valpar! Imorgon/ läs torsdag/ ska Lucia till veterinären och kolla progrestironvärdet för att se vilken dag som är optimal parningsdag! Själv håller jag måndag som trolig....men vi får se vad som kommer fram till på fredag! Nu är det jättespännande!!!!

Luci löper och ska paras ca 8 mars!



Vår blenheim-tik Lucia 3 år kommer att paras med Gråsidingens Idefix, från Luleå. Han är född 2004 och är en riktigt snygg kille i sina bästa år! Efter parning kommer bild och stamtavla läggas upp på hemsidan. Idefix är en hejare på lydnad och agility, en smart och snabb typ=) Jag ser fram emot ett antal fina blenheimvalpar i mitten av maj!
Nu väntar vi med stor iver på att även Mindra ska börja löpa! Det borde snart vara igång, tecknen finns där!
Så håll ögon och öron öppna.....

RSS 2.0