Vi äter, sover och växer!


Lucia är en riktigt nitisk och ordentlig mamma....det tvättas, puffas, matas och nosas mest hela dagen. Men en liten stund går det bra att umgås med oss andra i familje-flocken. Nu väntar vi att ögonen ska börja öppnas!
Prel. har vi en hanvalp och Börje till salu fortfarande men väntar besked från ett par håll.......
Är du intresserad bör du höra av dig fort!
Nästa kull hoppas vi att Mindra levererar i början på januari!

Webbmastern har tenta på onsdag.....men sen ni!!!!!


Efter onsdag har min webbmaster tid att jobba med uppdatering av min hemsida! Det passar ju väldigt bra nu när valparna börjar vara en vecka gamla och pigga och friska. Just nu är jag lite irriterad på datorn som vägrar lägga upp lite nytagna bilder...men jag gör nya försök! Just nu verkar det som om jag har tre hanhundar till försäljning: Börje 1 år och två valpar med leverans Annandag Jul.

Fem välskapade valpar födda 17/10 av Lucia!


Här är de nu; tre pojkar, alla med spot och två flickor! De är ganska stora, mellan 200-290 gr. och väldigt livskraftiga! De äter och piper och mamma Lucia slickar och pysslar med dem alla fem!
Tizitas Artic Asterix, Angel, Aurora, Adventure och Appelpie är nu här :-D

Börje söker ett nytt hem!


Börje är ett år gammal och ska inte gå i avel, hos mig.
Han är en otroligt rolig, pigg och tillgiven kille som jag unnar ett inspirerande och roligt liv...i en familj som gillar att vara ute i skog och mark, som gärna vill köra spår, agility eller dylikt.
Börje har hjärta, ögon och patella UA, han har ett EU-pass och är bl.a rabiesvaccinerad. Han har provat på utställningsringen några gånger och fått omdömet 1:a och 2:a ungefär varannan gång. Han är mao en bra hund i domarnas ögon, men långt ifrån en Champion....däremot är han oerhört social, kattvan, barnälskare, lyhörd, lättränad och arbetsvillig.
Varför behåller jag då inte denna fantastiska hund, kan man undra!?
Han har lite svagheter exteriört som inte passar mina tikar....jag vill mao inte förstärka vissa drag!
Börje har lite för lite vinklade bakben/ ser lite för rakbent ut. Han är lite högbent....och lite för nätt över huvud och nos.
Som uppfödare är det en orsak till omplacering, när man vill sina djurs bästa. Börje är lätt att placera om, han älskar alla som älskar honom.....och av kärlek vill jag ge honom en ny familj.......och kanske är det du!?
Är du intresserad av en ganska lydig, rumsren, frisk och underbar hund; hör av dig......

Mycket spännande på gång den närmaste veckan!


I veckan ska Börje och Elmer på hjärtkoll, ögonlysning och patellakoll! Elmer får hoppa över hjärtat tills han fyller två!
På fredag åker Elmer, Börje och Sixten till Sundsvall på utställning! Det blir endast lördag för vår del pga. dålig kommunication inom familjen. Jag trodde att de var anmälda, men icke.....eftersom det bara är en knapp vecka efter det som Lucias valpar föds, så känns det bra att inte vara borta längre än nödvändigt!
Mindra har inte börjat löpa ÄN! Hon tänker nog att det räcker med en kull i taget!!!!!
Men nästa vecka ska hon iväg och kolla hjärtat så att vi är redo :-D
Så ringer det en del, som är intresserade av valpar. Så snart de fötts så börjar jag ta emot intresseanmälningar och när valparna är en månad gamla, börjar jag ta emot prel. valpköpare hemma, så att vi får se varandra i "vitögat"....Dock blir det ett besök i veckan av en som är intresserad av Cavalierer och vill se hur de är, innan hon bestämmer sig! Bra tänkt, tycker jag!
Vi har för övrigt inga förväntningar inför Sundsvall, utan ser detta år som ett träningspass! Mina gullpojkar utvecklas sakta men säkert, så före två- tre-årsåldern har de inte vuxit klart!
Alla pojkar i vår familj växer bäst efter 15-årsåldern.....så jag är van ;-)

RSS 2.0