Elsa 7år


Arbetsdag

Idag har det varit en full arbetsdag och det var tur för hundarna att Aron är hemma, så de fick sin dagliga dos av luft och motion. Själv satt jag i planeringsmöte på församlingsgården och planerade både TG/tonårsgrupp och konfirmatiosträff mm.
Så fick jag göra en nödutryckning efter lunch och skjutsa Aron till stan. Men det var riktigt bra för då kunde jag utrtta lite förberedelsejobb/ som att handla påskägg till TG tex.
Före middag fick jag tid till egen promenad med hundarna och vi gick en dryg halvtimme i snömodden... för idag är det varmgrader. En flicka på en vacker ponny red förbi och det var spännande- men alla skötte sig= ingen skällde!
Lucia är som vanligt; glad och sprallig!
När maten kommer hoppar hon runt av glädje och har lite roliga ljud för sig.....och när maten serveras äter hon koncentrerat upp allt. Hon kastar inte i sig maten som Elsa gör- där går det fort!!!! Mindra äter som kräsna och petiga gör...sakta och tveksamt!
Kärt barn har många namn brukar man säga och Lucia är ett sådant: Lussan, Fjussan, Lusen, Lusitch och Lussebullen är de vanligaste. Märkligt nog lystrar hon till alla! Antagligen beror det på att hon är så klok!?

Lucia


Mindra

Detta är min egen lilla goding! Den 1 april ska hon hjärtkollas och ta blodprov för att se om rabiesvaccineringen tagit= pass till Finland och dess utställningar, samt en utvald hane för kommande valpar...om allt går som vi hoppas!!! I den här branschen kan allt hända- även det som inte får hända!Detta är min egen lilla goding! Den 1 april ska hon hjärtkollas och ta blodprov för att se om rabiesvaccineringen tagit= pass till Finland och dess utställningar, samt en utvald hane för kommande valpar...om allt går som vi hoppas!!! I den här branschen kan allt hända- även det som inte får hända!

Vårt hus i vårvinterskrud!

Så här mysigt har vi det!

Vårvinter; den femte årstiden!

Idag har vi halkat oss fram på nysnö som döljer blankis.... en livsfarlig övning för både folk och fä.
Fortfarande har vi gott om snö, men runt 0-gradigt och fläckvis riktigt soligt.
Nu är vinterns som bäst- och det är en lyx att få bo i norra Sverige just nu!
Lika underbart är det på sommaren då ljuset aldrig lämnar oss...varken natt eller dag!
I morse kom Mira och Helena och tog oss bokstavligen på sängen!
Jag hade varit upp och släppt ut hundarna på baksidan, ätit frukost och hunnit fundera på en morgonpromenad...men gick och la mig med jyckarna för en mys-stund.
Men med promenadsällskap på gång gick det fort att hoppa i kläderna. Ett trevligt sällskap betyder mycket när man måste ut på långa promenader varje dag. TACK Helena för att DU finns!
Så har jag duschat och tvättat den blivande modern; Lucia. Grått är en fin färg men inte på en hund som ska vara vit/brun.
Tycker att hon har fått en ökad aptit, men det kan vara ett önsketänkande!?
Just nu kommer hon och talar om att det borde vara matdax just nu.....Högljutt!!!!
Mindra hoppade däremot över halva frukosten- Kinkfian!

Doggbloggen är född!

Här ska jag skriva om min väntan på Lucia valpar! Om ca två veckor kommer det att synas om parningen gått bra! Jag längtar efter en bekräftelse!!!
Så ska jag berätta hur det går med Mindras utställningsresultat i sommar och hur det går för oss att åka till Finland och para henne.
Så kommer jag säkert att berätta om Elsas harjakt och språngmatcher på skaren.
Dessutom blir det kanske någon historia om Ludwig den förskräcklige som väcker oss klockan fem för frukost!
Då och då kommer jag säkert att berätta om Mira och hennes matte som vi ofta tar häliga promenader med.
Så ska jag ta lite roliga kort på alla och lägga ut på bloggen. Just nu finns inte en enda bild kvar efter vårt datahaveri förra veckan! Det var inte kul!
För tillfället är Sixten här igen, han vill flytta hit men det går inte... Hans familj tycker om honom och våra djur vill inte att han kommer in! Siten ska jag berätta mer om senare!
Nu ska jag sluta för idag! Sov gott om du råkar se detta ikväll!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0