Det som inte dödar, härdar!?



Igår hände det som inte får hända; Elmer blev "glömd" ute i -20 i en timme....och hur detta kunde hända är en gåta..... Vi har ju en väldigt bra inhägnad på baksidan där hundarna gör sina ute-turer mellan promenaderna och ibland skulle det vara bra med svängdörrar, då det är ett springande ut och in i flera omgångar. När en kommer in vill en annan ut och valparna vill ju följa både in och ut vareviga gång. Nu är det lite oklart hur detta kunde ske- Var det jag eller dottern som lade sista handen på handtaget!? Det blev Erik som upptäckte att dörren inte var helt spärrad så han gick för att fixa det, när han upptäcker Elmer utanför dörren. Stackarn var darrande och kall men inte förfrusen...och efter ett ha blivit masserad i en filt och fått extra mat, var han vid god vigör igen. Tack och lov, har vi vinterhärdade hundar som är ute och springer i kylan varje dag men då har de oftast "jacka" för att skydda kroppen... vilket Elmer inte hade nu- han skulle ju inte vara ute så länge! För övrigt har man inte hundarna ute så länge när det är så här kallt, tassarna kan fara illa och de har ju inte den allra tjockaste pälsen.
Nu har vi bestämt att alltid räkna in alla innan man lämnar dörrvaktandet!

Mindra väntar på att löp-perioden ska börja!



Den lilla söta Mindra-gumman sitter och filosoferar.....kanske har hon börjat tänka på Simon Tries, i Finland,som hon blev såååå KÄR i sist! Tyvärr kom vi för sent och det blev inga valpar då...men skam den som ger sig!!!!
Vilken dag/vecka som helst borde det dra igång och väntan känns lite lång och spännande, resan till Simon är "gode" lång och ganska krävande denna årstid! Mindras bror Cade blev 4:e bästa hund på stora Stockholms-utställningen! Pappa Jack är fin Champion från England.... så borde inte lilla fröken få toppenfina valpar tillsammans med en av Finlands finaste ruby-hanar!? Inga garantier finns, men goda förutsättningar!

En kärleksförklaring och vånda!



Börje vår lilla skatt, gullig och busig och riktigt charmig. Han är så tuff, så tillgiven, så rolig och matglad! En alldeles perfekt liten valp...som ändå bringar lite bekymmer; Han är lite tunn i nosen och ser inte så där kraftfullt Cavalieraktig ut! Allt är så bra annars,men jag är orolig att han blir för snipig i nosen...för att kunna användas i avel på Mindra, som också är lite för tunn i nosen. Börje är ännu tunnare just nu. Kanske han växer till sig när han får ett mer maskulint uttryck. Han är ju bara 5 månader ännu! För övrigt ser allt annat perfekt ut; och han har jättebra och friska gener om han ärvt det goda!? Nu knäpper jag händerna, håller tummarna, hoppas och ber jag att han växer till sig! Annars vet jag inte vad jag gör....!?

Bus-pojkarna!


Gull-pojkarna!


Här är bildbeviset: Alla samlade för hemfärd!



Helen gör en god insats när hon håller 6 glada hundar med en hand! Mira och Helena är våra bästa promenadvänner och hundarna ser oss alla tillsammans, som en flock! Åter en fin dag i naturen och nu väntar vi på norrbottens femte årstid; Vårvintern! Då skiner solen och det är fantastiskt härligt ute i ett par månader....

Här kommer vi rusande över snöiga vidder....



Bara -5 och ingen blåst gör att vi tycker att det är riktigt skönt ute! Vi rusar runt på skoterspåren över åkrar och ängar. Stora ytor att sprida ut sig på...och ibland funderar man på, hur många hundar man får med sig hem!? Än har vi inte tappat någon! Här kommer Mindra först (hon är den som drar iväg med alla), sedan kommer Börje som är överlycklig när han får följa. Sedan kommer Lucia och långt bort skymtar man Elsa och Elmer. 

Mindra och Lucia i samspråk....



Vad viskar Mindra till Lucia? Kanske hon undrar om de ska till att löpa samtidigt denna gång!? Eller funderar de på en plan att sticka iväg långt, när vi går på skoterspåren nästa gång....Vem vet...

Mindras hjärta UA....

Idag har vi varit på 3-årskontroll med Mindra; Hjärtstatus UA....Hipp Hurra!
Elmer och Börje har samtidigt fått sin första rabies.spruta för att kunna åka till Finland i sommar! Om de bara bildat antikroppar så hinner passen bli klara i tid! Att det ska behöva ta ca. 4,5 månader att få pass...är något att tänka på om man vill åka österut. PUH...en bit till på väg....

Årets första utställning anmäld!



Den 25 april blir det utställning i Skellefteå och då är det dax för Elmer att visa upp sig på allvar! Han har då hunnit bli 1 år och sommaren kommer att innebära en hel del urställningar för hans del. Bilderna är från en inoff. utställning i Piteå sommaren 2009. Då fick han utmärkta vitsord och såg mycket lovande ut. Det har väl inte blivit sämre, om man säger så! Tyvärr kan jag inte ställa honom själv då- men Erik ställer upp! Så håll utkik på Vouges Russian Roulette i sommar.....han kan vara en överraskning=)

Lucia, den väna....



Denna söta tik är en riktigt rolig typ; Ingen kan hoppa så högt eller klättra så bra eller skutta så ivrigt som hon. Ingen sover så gott eller är så hungrig som hon, ingen leker så bra med valparna eller pussas så blött som hon. Hon ska paras i februari-mars och jag söker efter rätt hane till henne! Just nu har jag två fina killar jag gillar, men har inte kunnat bestämma mig än! Så vi hoppas på lite gudomligt söta blenheimvalpar i vår! Vi väntar ivrigt- och den som väntar på något gott.......

Mindra och sommaren!



Här bjuder jag på ett kollage av Mindra sommaren 2009, samt jag själv och Philip (barnbarn).
Denna underbara hund är en riktigt rolig personlighet! Det är hon som lugnar ner valparna när de blir för vilda- det är hon som blir absolut tokgladast när jag kommer hem- det är hon som helst vill sova under täcket, på min arm- det är hon som kramas så man nästan kvävs och det är hon som står högst i rang i flocken! Mindra ska åka till Finland och paras med en av de finaste rubyhannara som finns (i Finland). Han heter Simon Tries....och kommer att presenteras närmare när det närmar sig =) Så vänta och se!

Det är vinter nu!



Landskapet, husen, bilarna...ja, allt är inbäddat i snö och kyla, men inne har vi det varmt!
Det var ett tag sedan jag skrev, och det beror inte på att inget har hänt, utan tvärtom.
Vi har haft stugan full av barn och barnbarn över jul och fram till nyår. Sedan tog födelsedagsfirande vid och efter det började jobbet med full fart samtidigt som maken haft en tid av mycket resande i sitt jobb. I veckan har han bara sovit hemma en natt!
Alla hundarna mår bra och vi väntar nu på att Mindra ska börja visa tecken på att börja löpa. Efter det borde också Lucia visa tecken på samma sak:)
Elmer och Börje busar och leker sin vakna tid, så det bara yr omkring dem...nu är det ingen ide´att ha mattor eller alltför fint i huset...och alldeles nyss har dottern blivit upprörd över söndertuggade läxpapper!
När det varit som kallast så har Börje tyckt att det varit skönast att göra sina tyngre behov inomhus, kissa går fort och lätt att göra ute.....så han blir rumsren lite senare än Elmer som levde utomhus hela sommaren, som liten valp.
Men de växer och utvecklas positvt...även om de ibland är nog så vilda och busiga! De behöver lite bättre utetemperatur, så att de kan göra av med mer energi utomhus.
Jag har fått en ny och fin kamera i födelsedags-present, som nog ska synas här så småningom! Men jag behöver lite "arbetsro" när jag lär mig.....och det har varit för lite av den varan än!
Året har börjat bra och jag ser fram emot ett spännande hundår med utställningar för killarna och valpar med tjejerna! Vi får väl hoppas på det bästa detta år!
För egen del jobbar jag bara 75% detta år- och det innebär att jag har en veckas ledighet/månad! Gissa om det kommer att kännas bra!?
Nu vill jag önska er alla hundintresserade vänner ett riktigt gott och lyckosamt år!

Buskompisarna hämtar andan.....



Någon stund då och då sitter vi lugnt och bara är vänner....bästa vänner!

Börje 4 månader



En dagsfärsk bild på vår lilla "Packman", taget med min nya kamera! En jättefin present av barn och barnbarn samt syskon....jag har passat på att fylla 60 i jul! Lille Börje är en pigg och tuff krabat som bara har två lägen; On och Off. God aptit på mat, livet och lek håller han oss alla sysselsatta under sin vakna tid. Riva sönder tidningar, gnaga på stolar och andra möbler, ta mattes garnnystan och trassla till allt ordentligt, dragkamp om leksaker och jaga alt. bli jagad av Elmer samt tugga på allas öron/ inkl.mattes fyller Börjes vakna tid. En alldeles frisk och normal valp, med andra ord! Han är också oerhört tillgiven, gosig och mysig!!!! Börje- we LOVE YOU!

Elmers första jul!



Han ser lite bekymrad ut,Elmer.... men julen har avlöpt bra för hans del. Inte ens nyårsafton blev svår, vare sig med smällare eller konstig mat! Som hundägare är det en frestelse att vara "snäll" och bjuda på lite allt möjligt från julbordet... men hunden mår absolut bäst om man avstår från den "vänligheten". Våra hundar har haft en härlig jul med många människor hemma och många famnar att vila i. Elmer är favorit hos barnen med sitt mjuka och vänliga sätt! Julgranen har fått vara ifred tom från Börjes attacker...kanske den var i stickigaste laget!?

RSS 2.0