Elmer tycker att utställningar är kul!


Elmer i Sundsvall!



En ganska slak hund ställde upp på ett fint sätt i Sundsvall! Han fick mycket fina omdömen men "för dagen en 2:a" sa domaren som tyckte att Elmer borde ha her muskler och mer kropp för sin ålder och storlek! Så nu ska han gödas inför utställningen i Vännäs om två veckor! Denna domare kommenterade inte bettet alls!? Det går åt rätt håll!

Blommande Forsythia i Norrfjärden!



Högsommarvärme och hela naturen "exploderar" i grönska och blomster.....
- i trädgården är det full aktivitet och jag har fyllt mitt växthus med färska kryddor, tomatplantor och planterat ut lite Fjärilslavendel...med lite is i magen. Fram till 11 juni kan det smälla till med en frostnatt! Men just nu njuter vi=)

Börje i väntans tider!



Vi har ett par intresserade familjer till Börje.....så inom en nära framtid avgörs hans öde.... Börje själv är så social och positiv att han gärna följer med och hälsar på sin ev. nya familj och kollar läget! Det är ju viktigt att det känns rätt från båda håll! Börje ska visa att han tycker att det känns ok. och hans nya familj ska också känna att Börje passar in, med sitt sätt och temprament. Till helgen, när vi övriga åker till Sundsvall, ska Börje vara hos en familj och provbo under helgen. Det är inga problem med kärleken dem emellan: Det sa bara "klick"... men yngsta dottern är lite känslig mot vissa djur och då beror det på om hon reagerar på Börje!?
Allergier är besvärliga saker och man måste ta hänsyn till sånt- hur gärna man än vill ha en hund/ eller vilket annat djur som helst.

Elmer skriver ett meddelande!



Helgens Utställning i Piteå/Sjulnäs gick riktigt bra för mig; jag fick en 1:a och domaren sa att jag behövde lite tid på mig...men jag kunde bli vad som helst i framtiden. Underbettet jag hade som valp är numer ett tångbett...och då har jag, som sagt, inte vuxit färdigt! Domaren tyckte att jag hade ett fint huvud och fina rörelser.....och tom matte fick ett posivt utlåtande; Fint visad! Jag blev trea!
Till helgen som kommer åker vi till Sundsvall och ser vad domaren där tycker.....och dessutom ska vi hälsa på Aron/ en av hussarna i familjen!
Jag och matte har kommit överens om att vi ska låta Börje flytta till en annan familj- men inte jag!!!!! Vi har lite planer för framtiden och har hela sommaren bokad för olika utställningar......
Börje har en familj på gång som han är störtförtjust i...så han ska provbo hos dem medan jag och matte sticker till Sundsvall.
Kan för övrigt meddela att jag gillar utställningar!
Men vänliga hälsningar och ett glatt WOFF från Elmer Sandlund.

Omplacering till familjehem!



Båda våra unga pojkar ska omplceras till något bra, varmhjärtat och aktivt hem. Elmer har fyllt ett år, är en försiktig kille som visar stor tillgivenhet. Han har lätt för att lära och tycker mycket om att sitta i knä.
Börje/inte med på denna bild/ är en framåt och nyfiken prick som är pigg på alla upptåg! Han blir snart ett år och är en aktiv ung "man" som skulle gilla att leva ett aktivt liv där han får vara med i allt.
Dessa två är vana att leva mitt i familjen, vara ute mycket och gå långa promenader. De har vuxit upp med katt och många sociala situationer. Ingen är van att vara ensam långa stunder.......

Det blir inga valpar!

Nu har vi varit och röntgat Mindra; och hon har resorberat den valp vi såg vid ultraljudet!
Just nu känns det väldigt tungt och ledsamt,,,och jag funderar på vad detta innebär för min kennelverksamhet!? Jag ska naturligtvis försöka igen med båda, för Lucias del blir det sista försöket eftersom hon gått tom tre gånger. Vid nästa/sista gången så blir det en fråga att diskutera med försäkringbolaget.....
Mindra hade ju en valp så det var kanske mest en olycklig sak att det bara blev en....och då orkar ibland inte hormonerna att hålla sig så att dräktigheten fortskrider som önskat....
Det jag nu brottas med är hur jag gör med mina gulliga "pojkar": Elmer och Börje!
Jag kan inte ha fem hundar till sällskap och eftersom det är långt borta innan någon lämplig tik finns...om ens någonsin...så ser jag mig ingen annan råd än att omplacera dem. Det blir ohållbart att ha dem tillsammans med tikarna när ingen går att ha i avel.
Vore jag 10 år yngre skulle jag kanske kunna vänta ut min "otur" och hoppas att det vänder till slut. Men jag har nu försökt i tre år och det tar tre år till innan Mindras ev valp är klar för parning....och det bygger på att hon får en fin tikvalp/ vilket inte alls är säkert.
Just nu känns det som att jag fullföljer mina planer med Lucia och Mindra, men säljer bort hanarna så att de får en chans att göra bra ifrån sig någon annan stans.
Elmer kommer nog att vara en riktigt fin herre när han vuxit färdigt: han har dessutom väldigt intressanta och bra linjer. Jag har redan nu fått förfrågningar om kommande parningar.....
Börje är en otroligt charmig och framåt kille som med all säkerhet skulle kunna bli en agility-stjärna eller något liknande. Hans sociala och vänliga sätt, tillsammans med väldigt friska och bra linjer, gör honom till något alldeles extra.
Elmer är ju drygt ett år och Börje knappt ett år så de har alla förutsättningar att kunna börja om på ett bra sätt!

Börje i farten!



En lämnad fika-väska med goda kex i.....Mmmmmm....

Börje....även kallad "Salming"....



Våran egen energispruta....god och glad och full av hyss! Nu har han hunnit bli 8 månader, lyfter på benet och hittar på allehanda hyss dagarna i ända! Här är han fångad mitt i leken och alldeles nyss tagen på bar gärning i en rabatt...där han grävt upp en planta och glatt tuggat i sig en del av rotsystemet! I år blir det inga urställningar för Börje. Han ska få växa till sig lite mer först och bli lite grövre och "manligare" i dragen....men bettet är korrekt ialla fall=)

Jag äter inte vad som helst.....



Mindra ska äta valpfoder- hur mycket som helst och se till att det lilla som ev finns i hennes mage växer....men så råkar hon få smak på något annat gott....och genast blir det krångel med maten..... Bortskämda hund!!!!

Mindra och jag i väntans tider......



Allt tyder på att vi får valpar om en och en halv vecka! Ni som är intresserade får gärna höra av er efter den 16 maj och höra efter... Bilderna här är från sommarens sköna dagar på stugan vid havet!

RSS 2.0