I fjärran väntar Israels berg och dalar!


Bortrest tom 5 maj!!!

Nu får hundar, barn, man,hem och katt klara sig bäst de kan i en dryg vecka! Och det blir inga problem- jag är helt lugn!!!Själv åker jag till Stockholm ikväll för att ta planet till TelAviv i morgon bitti! Det blir en Pilgrimsresa till Israel tillsammans med 20 arbetskamrater/ så det är forbildning också! Mitt livs resa som jag väntat på i 30 år!!! - Men den som väntar på något gott......osv.
Lucia äter och sover mer än vanligt/ hon mår jättebra och hältan har gått över. Spännande att se hur mycket magen har växt när jag kommer hem igen!
Mindra matvägrar!!! Får hon inget extragott i maten får det va...../ så nu har vi en liten makkamp och får väl se vem som vinner striden! Jag tycker att hon ska finna sig i att få hundmaten som den är- som de andra. Man kan ju inte ha special till en av hundarna!!! Eller....?
Elsa hon är som hon är; glad och go.... och verkar må bra i magen också! Jag blir så glad för det!!!!!
Ute lockar solen på oss, så vi får göra en sista långpromenad tillsammans innan jag åker. Resten av dagen blir det till att packa och göra vissa förberedelser inför en veckas bortavaro!
Jag önskar alla mina vänner en riktigt skön vårvecka- och hoppas att snön är helt borta när jag kommer hem igen. t
I Israel är det sommar!!!!! JiiiPiii!!!!

Igår täckjacka- idag T-hirt....

Här går vädret från vinter till sommar över en natt!
Snön smälter så fort att man tror att marken kryper upp ur snön... och i rabatten tittar det upp lite grönt i samma stund som snön kryper ner i jorden...
För den som aldrig upplevt skarven mellan vinter och sommar kan det verka overkligt- här hoppar vi över våren! Hundarna blir så överraskade att de flämtar av värmen redan nu!!!
Men att ligga ute på en solvarm veranda och bara njuta, det gillar dom.
-Men plötsligt rusar de upp och skäller!!!
- Vad var det!?
Ett torrt löv rör sig i det nyss framtinade gräset.... eller en nyvaken fluga flyger förbi....
Ja, mycket händer just nu- i naturen och i Lucias mage.
Valparna kallas nu foster och är ca. 4cm. långa och ser ut som mini-hundar.
Jag har sett att det är så i en bok!
På Lucia syns inte å mycket än...lite rundare om magen förstås!

Mitt yngsta barnbarn Philip fyller 9 år imorgon; GRATTIS!


Vilken dag!!!

Soligt, varmt och skönt- Hundarna ligger gärna ute på verandan och sover eller bara njuter.
Lucia är dessvärre inte bra i sitt vänstra framben än... haltar lite lätt och vill inte promenera i någon hastighet... Då får hon bara gå en liten sväng och sedan vara hemma medan de två pigga hundarna promenerar vidare!
Lucia gråter när hon inte får följa.... men vad ska man göra- hon måste vila! För övrigt mår hon bra, är tröttare än vanligt och fruktansvärt smutsig!!!!
De andra blev tvättade häromdagen, men då var både jag och Lucia för trötta att tvätta henne också- just då! Sedan har inte tiden funnits- eller orken... Min hemska förkylning vill inte ge sig!!!!
Som vädret är nu önskar jag att jag bara hade svarta hundar/ de är lika smutsiga men det sys inte lika tydligt!
Till dig som funderar på att köpa hund; -Det är mycket  städning och tvätt höst och vår... dessutom fäller de en hel del nu...
Så har vi ställt in valplådan- bara för att Lucia ska veta att den finns!!!!!!

Nu är påsken över och det är dax att städa bort vintern!


Lucia är så trött- orkar inte promenera så långt längre! Men mår bra!!!!


Jag är sjuk!

Hela veckan har jag varit helförkyld, snorig och febrig! Ett par dagar har jag varit sängliggandes... utom när jag vacklat upp och tagit en promenad med hundarna, i långsamt tempo!!! Jag har inte orkat skaffa Start-fodret till Lucia ens.  Men nu måste jag fixa det på något sätt!!! Hon får lite exra av vanliga maten så länge!!!!

Mindras Pass!

Nu ni- får Finland passa sig!!!
Mindras papper är ok från alla instanser/ nu återstår att lämna in pappren till Veterinären som utfärdar ett pass!
Ska fixa det så snart jag orkar göra något utöver det som måste göras! Har fått en så kraftig förkylning med feber och snuva, så jag är halvt sängliggande! Men många är drabbade- från Göteborg och uppåt....
Idag ska Mira vara hos oss/ familjen ska på begravning och det tycker inte hundar om att vara på!
Så nu går jag och vilar en stund....

Lucia har rosa spenar=dräktig! Nu börjar vi med valpfoder...


Jag har en Facebook!

Det trodde jag aldrig- först blogg och så facebook....
-känner mig väldigt inne just nu/ borde kanske lära mig skicka sms också!?
Mja, man ska väl inte överdriva och ta allt på en gång!
Men det var intressant med facebook- "alla" finns ju där; barnen, barnbarnen, hela/halva tjocka släkten och alla deras vänner.... jag har redan första dagen fått 27 nya vänner och en förnyad kontakt med folk jag inte träffat på 10 år minst.
Så har jag råkat bli vän med ett par av mina barns vänner i hastigheten!!! OOps..-Värre saker har hänt-tror jag!
Men eftersom jag har de flesta i familjen i Mälardalen så blev det här ett bra sätt att hålla kontakt och få veta vad som händer....
Det som händer med Lucia är att hennes spenar har blivit rosa, vilket tyder på valpar! Till veckan ska hon börja få valpfoder och sedan börjar hon tjockna på sig! Jag längtar!!!!
Jag längtar också efter en annan liten valp; ett nytillskott som kommer till sommaren- om allt går som jag hoppas!
Tänk vad mycket längtan det finns under våren!!!!

Jag längtar till sommaren och stugan!


För litet huvud!

Min förkylning har utvecklats till ett tryck i huvudet och bihålorna...lite feber har jag nog också... tur att man inte är man!!!
Familjen får sköta ruljansen idag och jag stannar i sängen/ i morgon måste jag vara bättre eftersom jag har 2 gudstjänster som väntar. Det är inte lätt att hitta en stand in från en dag till en annan/ alla vill förbereda sig- vilket jag gör i sängen....God Natt!

Ståsola!?

Tänkte lägga en liten grundning innan jag far till det varmare landet... mest för att inte behöva gå med vita ben till kjolen! Besökte därför ett solarium med gott rykte/ och hittade något jag inte visste fanns; "Ståsolarium"/ en liten rund tub med dörr och lysrör i väggarna. Det var bara att stå där inne med stängd dörr och bli "grillad" på alla sidor, på ett hygieniskt sätt som inte gav ränder( enligt reklamen).
Jag vet att det inte är så bra att sola solarium- men jag tror att det inte är dödligt att sola 5 ggr/år, de år man åker utomlands- vilket i mitt fall inträffar/3 år!
8 minuter och 40:- senare kände jag mig som en svettig, grillad kyckling! Därför äter vi lax ikväll!

Jag vill sitta i ditt knä!


En triumfens dag!

Idag firar jag viljans seger över kroppen- jag har äntligen sprängt målsnöret och 10-kilosgränsen i min viktminsking!
Jag ska åka till Israel om en dryg vecka och insåg att vi skulle ta med baddräkt för att bada i Genesarets sjö och flyta i Döda havet! Tack och lov gick den insikten in i januari och inte förra veckan!!!!
Samtidigt som jag firar med att inte äta tårta så känner jag att en förkylning håller på att bryta ut- inte så kul, för jag jobbar i helgen och behöver vara klar i huvudet!
Lucia haltar lite än- men verkar inte ha direkt ont! Men några långa promenader blir det inte för henne....
Elsa äter sin magmedicin: Flagyl, och äter allergifoder/ det är bara en vecka kvar på kuren och jag tycker inte det verkar ha tagit så bra= Bekymmer! Hoppas det ger sig med det magonda- hon är så glad och pigg för övrigt!
Mindra är som vanligt en yrhätta och sprallig hela tiden. En evig valp!?
Hoppas hon sköter sig den 17 maj så att någon vill visa henne i ringen! Jag måste lita till andra goda krafter och tänker få skicka henne med Annika från Haparanda när hon kommer förbi/ hon ska sova över här med sina två hundar som ska visas på samma utställning! Men det löser sig säkert/ Annika har visst en vän som inte har någon hund att visa i samma grupp som Mindra/ Goda vänner och snälla människor ska man vara rädd om!
Fick ett gulligt brev igår ifrån en som vill köpa valp! -Var inte orolig; jag har inte glömt bort dig!

Djur- och barngudstjänst!

Har suttt i planering med församlingens kyrkoherde idag och har "lagt" hösten!
Jag har haft en vission en längre tid; att få göra en Djurgudstjänst nere vid fjärden.. det finns ju förberett som en friluftskyrka där... och i min vission skulle massor av djur/hundfolk med familjer samlas till gudstjänst, där man lyfter fram djurens betydelse för oss och hur viktigt det är att ta väl hand om allt levande.
Barn och djur är alltid de som är mest beroende av vårt beskydd och omtanke. Ingen av dem klarar sig själva, ingen av dem kan försvara sig själva och båda vädjar till våra hjärtat om kärlek och beskydd. Både barn och djur har en förmåga att älska reservationslöst, så vi vuxna har ett stort ansvar att göra oss värdiga detta förtroende!
Nu har vi planerat in dag och tid; söndag 30 augusti kl.11.00/ medtag fikakorg och något att sitta på.
-Be om vackert väder!

Halt hund på rymmen!

Lucia var lite halt på vänster framben idag och fick bara gå en kort promenad för att kunna vila sitt ben. Det är omöjligt att veta när hon gjort illa sig; en liten sträckning i en vild och glad jakt efter Mindra!? Golvet är lite halt och dessutom är Lucia ganska omöjlig på att hoppa upp överallt.... hon har troligtvis lite kängurublod i sig/ bra att veta för alla valpintresserade!!!! Trots detta haltande lyckas hon hoppa över staketet på baksidan och ge sig iväg på eget äventyr i kvarteret.... staketet är sommartid 1 m. högt/ nu något lägre pga snön, men vi har skottat ett rejält dike innanför staketet för att försvåra rymningar.... Det hjälper på de andra hundarna, men inte på Lucia! Hon försvinner inte, men hälsar på hos alla grannar och grannhundar. Snart är hon säkert för tung och tjock så att hon inte hittar på några fler egna utflykter- och snön smälter ju sakta men säkert! Tydligt är att hon inte uppskattade en vilodag för sitt ben.....

Än springer Lucia för fullt!!!!!


En månad sedan!!!!!!

Det har gått en månad nu- sedan vi parade Lucia! From. nu kommer det att bli allt mer synligt vad som är på gång i hennes kropp... för att det är något, ja det är vi ganska övertygade om! Spenarna börjar bli rosa och på bröstkorgen börjar det se ut som små bröstvårtor där det förut bara varit en mörkare prick.
Efter förmiddagens promenad var alla hundarna i stort behov av tvätt, så alla blev shamponerade från topp till tå. Det är en riktigt jobbig tid nu- varje promenad ger ny anledning till dusch! Så klippte jag klor och redde ut pälsar o tovor. Speciellt Lucia har en tjock och lång päls- så det blev saxen till en del av de värsta ställena. Tur att hon inte ska ställas ut! När hon står i duschen med blöt päls ser hon smal och fin ut- när pälsen torkat ser hon ut som en collie! En ganska kraftig en!
En vecka till, sedan får vi börja med valpfoder till henne och dra ner på motionen. Nu går vi åtminstånde en riktigt lång promenad, på en till en och en halv timme. Så ytterligare ett par halvtimmesprommisar dessutom. Det räcker nog med en halvtimme åt gången sista veckorna! Och sista veckan blir det väldigt lugnt!
Det börjar bli spännande nu-

Några åker och några kommer...

Påskhelgen går mot sitt slut och äldsta dottern med man och två pojkar har åkt hem till Stockholm igen.
Mågen var sjuk halva påsken/ liknade magsjuka men inte riktigt; min gissning är stress! Har man det alltför stressigt omkring sig brukar kroppen protestera så fort man bli ledig/ har semester!
Dottern och jag fick några trevliga promenadtimmar tillsammans/ vi kombinerade nytta med nöje, kan man säga. Barbarnen är tacksamma över "maskinparken" hemma som de flesta hem med ungdomar utrustats med. Yngste herrn fich till slut heta "Tricky" och det vet "alla" med halvstora barn vad det är; Ett alternativ till brädåkning i backe!
Hundarna gillade uppmärksamheten som bjöds och trivdes tydligt!
Straxt efter fem i morse gav de sig iväg.... och i natt kommer våra yngsta ungdomar hem efter ett Påskläger i Åre.
Det är en organisation som heter KRIK som anordnar lägret; det är kristna idrottsmän och kvinnor som är instruktörer och ledare. 160 stycken var de visst! Kanonkul och kanonväder var det!
Barnbarnet Anna var också med till Åre, men hon sitter på täget hem till Stockholm igen; för henne är lovet slut nu!
Kvar i Piteå finns äldste sonen med fru, men de har eget hus på Renöberget så vi behöver inte bo ihop utan träffas med jämna mellanrum ändå. Fantastiskt roligt att kunna umgås med sina barn!!!
Idag har vi hälsat på mina gamla släktingar och svärföräldrarna; ett par av dem är inte pigga alls/ och det är svårt att se hur livet tappar mark och hur tidigare kraftkarlar blir tunna och svaga. Avklädandet vid livets slut är en svår tid för många och ingen slipper undan sitt eget livs slut/ hur det än ser ut. Man blir tydligt påmind om livets bräcklighet!

Underbar hund-med lysande ögon!!!!


Utställningsdax!

Så där ja, nu har vi (läs:Erik) anmält Mindra på alla utställningar vi hittat norr om Sundsvall!
SCKSs utställning i Piteå den 6 juli fanns inte uppe för anmälan- så den återstår!
Detta innebär 7 utställningsdagar under sommaren- i Sverige! Att anmäla sig till Finland måste jag nog be Kerstin om hjälp med. Och det gör jag förstås inte innan vi har Mindras pass i handen.
Från början var utställningar en fasa för mig! Jag kände mig minst sagt obekväm i ringen och uttråkad utanför!
-Men ska man hålla på med hundar och uppfödning är det ett måste med utställningar!!!
Nu har jag kommit över den värsta tröskeln och börjar trivas i "rampljuset". Man får se och lära av dem som varit med länge- och låstas att man kan! För det allra mesta är alla utställare bussiga och hjälpsamma/ trots att vi på sätt och vis är konkurrenter om de finaste utmärkelsera! Men så finns det förstås de som tror att en utställning är på LIV eller DÖD... och de är så tävlingsinriktade att man knappt tror sina ögon eller öron.
Första stegen mot "karriären" är tagna- nu får vi hoppas att Mindra gör sitt bästa och att alla domare tycker att hon är lika underbar som jag tycker att hon är!

Kristus är uppstånden!

I alla kyrkor runt om i världen ropas det ut idag; Jesus har uppstått från det döda/ och folket som hör detta rop svarar;
-Ja, Han är sannerligen uppstånden!
En tredjedel av jordens befolkning firar idag att dödens makt är bruten och att det finns ett liv bortom det här, som är värt att leva för! Det nya livet har brutit igenom och vårens alla tecken på nytt liv efter vinterns vila, vittnar också om att det nya livet ständigt börjar om....
För mig som jobbar och lever med kyrkans budskap är påsken en höjdpunkt på året! En påminnelse om livets bräcklighet och djupa värde/
Mitt livsmåtto är; -Lev idag som att det vore din sista- och planera inför framtiden som att du skulle leva för evigt!
Därför önskar jag att den här dagen blir en God dag, för oss alla!

Alla hundar har rätt till ett bra liv!


Valpköpare!

Det är så roligt när alla de som vill köpa valp efter Lucia ringer! Man känner att en del verkligen längtar och ser fram emot "sin" valp! Hoppas bara att Lucia får valpar så det räcker till dem som vill köpa en- och att jag vill sälja till just dessa!!!!!! Det gäller att lyssna in hjärta och mage åt alla håll; Jag kommer ju att älska dessa små valpar så mycket att jag inte vill riskera att de får ett tråkigt eller ensamt liv! Trots att jag ännu inte sett om det blir några valpar så måste jag förbereda mig och tänka efter vad som är viktiga kriterer för en försäljning! Så vill jag att alla ev. valpköpare ska känna sig trygga med mig! Att våga vara ärlig och ställa de frågor man bär på, att våga ringa och visa intresse.....
Så går jag själv i valpköpar-planer; behöver ju en bra hane inför framtiden...och den dag jag köpt min första "kille" talar jag om det! Jag håller tummarna för att en viss valp håller måttet och blir min!!!!!!

Skärtorsdag

Kvällen börjar bli sen och det känns lockande att närma sig sängkanten. Barbarnet Philip vill bli nattad, så jag ska se vad jag kan göra... Han har varit på hundpromenad med mig idag och det var en upplevelse- inte minst för Elsa som fick en extra rolig promenad! Philip och Elsa sprang över snöiga vidder, in genom skogsdungar och längs skoterspår. Hunden före och pojken efter...
Så har vi ätit en god middag tillsammans/ sent, för jag var i kyrkan och firade skärtorsdagsmässa medan Erik och mågen Kyriakos körde virke till Oskars stuga/ man kommer sig dit på isväg och snart smälter vägen bort. Nu finns det virke att bygga ny bro och veranda för! Hoppas att Oskar blir glad!!!!


Påskens gladaste soldat?!


Påskvandring!

Tre klasser(2-3-or) kom under förmiddagen till Rosviks kyrka/ mitt emellan Piteå och Luleå, för att uppleva påsken år 33. Det var en spännande tidsresa för många av dem och vi som agerade allt ifrån soldater till försäljare på torget i Jerusalem hade en riktigt kul stund. Själv var jag soldat! Ska be Anna lägga in lite bilder så kan jag visa upp min mundering. Hon får göra det senare i kväll för nu är vi på väg bort....
Anna till en konfirmationskompis från i somras och jag är bjuden på en överraskningsmiddag av en elev på gymnasiesärskolans restauranglinje. Temat är visst "Hela världen"! Men det vet jag inte än/ det är som sagt en överraskning!!!!! Men jag har klätt upp mig lite/ har lagt av soldatkläderna/ och är beredd på en kulinarisk världsomspännande resa i buffe´form!

Anna, mitt vackra barnbarn och min djurfotograf!

Äntligen har mitt problem med att få hundarna fotograferas lösts; Anna ska köpa systemkamera och till hösten börja på gymnasiet ; Media, där det ingår fotokurser... jag är sååå lycklig!!!! Det är Anna som tagit de senaste bilderna på hundarna. Att fotografera djur är mer n svårt; det är i princip omöjligt! Att då ha en alldeles egen djurfotograf i familjen är stort!

Anna 15 år!


ELSA vilar sig i form inför påsken!


Lucia skickr en PUSS i PÅSK till alla sina fans!


Mindra önskar alla vänner; Glad Påsk!


Mindra UA

En lättnad och lycka blir det för varje kennelägare som får ett UA vid veterinärbesiktningen!
Mindra 7,25 kg har idag fått UA- dvs. utan anmärkning på sitt Hjärta!
Detta betyder att det är OK att para henne inom de närmaste 8 månaderna. Vi har också tagit ett blodprov som ska utröna om rabiesvaccinet bildat antikroppar. Besked om detta kommer så småningom och om det också har fungerat bra, får Mindra sitt pass och kan åka till Finland; på utställningar och i augusti för parning!
Mindra tyckte det var lite läskigt att gå in i undersökningsrummet, men uppförde sig perfekt hela vägen.....
Veterinären tyckte hon luktade gott! Hon var nybadad och fin dagen till ära, för det är nog inte alltid så kul för all personal som får gräva i smutsiga pälsar om man inte tänker sig för.
Just nu känns det bra! En tik som troligtvis är dräktig och det andra godkänd..... LYCKA!

Söndag kväll!

Hundarna är ganska trötta ikväll- vädret har varit underbart och alla har vi varit sugna på långpromenad i vårsolen.
På förmiddagen tog jag och Rebecka en 1,5 timmars promenad på skoterspåren och Lucia fick förtroemndet att springa lös...vilket hon snabbt missbrukade genom att kuta iväg och skälla på en stor hund som motionerade matte och husse längre fram i spåret!
Det är ingen stor ide att skälla på Lucia- hon är som en gås/ allt bara rinner av och hon skäller glatt vidare.
Så for jag och Rebecka till Rosvik på jobb; det var konfirmandernas dag med tillhörande Upptäckardax, middag och Gudstjänst bl.a.
Då, på eftermiddagen blev Erik sugen på promenad och tog 1,5 timmars-prommis i solen han också.
Vid 18.00 hade jag en Gudtjänst i Norrfjärden, så jag for dit i god tid. Och under tiden kände Aron för en god insats och gick en halvtimme till med hundarna. I morgon bitti finns det tre hundar som tar sovmorgon- det är jag ganska säker på... I morgon kommer min underbara 15-åriga dotter-dotter; barnbarnet Anna! Jag har tre barnbarn till; min Webbmaster Simon 19 år, 13-åriga Nicholas och snart 9-åriga Philip. Jag är så lyckligt lottad att jag har fem fantastiska barn- alla duktiga, skötsamma och underbara människor. De två äldsta har dessutom haft godheten att skänka mig såna otroligt fina, underbara och goda barnbarn. Jag måste stanna där så ingen tror att jag överdriver eller skryter! Jag är bara så otroligt tacksam!!!!

Luddvig- Kungen i huset!


Sixten Eriksson

Jag ska berätta om Sixten; en stor och gul, kastrerad hankatt som vill bo i vårt hus! Han dök upp i vintras, i kallaste februari- och jag var tvungen att mata honom! Han satt utanför huset och darrade av köld och jamade högt!!!
Mat var bränslet som skulle hålla honom varm och han stannade förstås runt vårt hus, medan jag gjorde efterforskningar om kattens härkomst!
Till slut kom det fram att katten hörde hemma i Harrbäcken; ca 3 km. från oss.
Familjen Eriksson, som äger Sixten blev glada att få hem honom, igen! Han har hållit på med att "rymma" till vårt kvarter i 4 år.... och varje gång de får tag på honom, så äter och sover han i sitt rätta hem ett par, tre dagar och sedan vill han ut igen och kommer till Tallhedsgatan!!!! 
Nu är han här igen!!!!
Han har en jättefin familj som älskar honom- i vårt hus bor det tre hundar och en egensinnig katt! Här får han inte komma in- utom i garaget i väntan på hämtning, ibland!
Varför gör han på detta viset- och hur kan man omprogramera honom, så att han går hem till sig igen!?
Att ge honom mat är inte lyckat- men oavsett det kommer han bara tillbaka igen!

Var dag har nog av sina egna bekymmer!

Nu har veterinären fått ett välkommet bidrag i kassan och Elsa lever än!!!!
Efter grundlig genomgång och röntgen, bla. med kontrastvätska, kunde vi se att hon är troligtvis irriterad/inflamerad i mage och tarmar och med hjälp av medicin och en kur av specialkost så borde hon bli bra. Jag är tacksam att det inte var livmodernflammation eller cancer eller en tumör eller..... Hon hade hellerinte ätit något som fastnat i magen eller tarmarna heller. Elsa blev utnämd till dagens snällaste hund av personalen! Hon gjorde allt hon skulle utan protest- låg still som en sill på röntgenbordet 4 gånger!!!! Nu är vi båda ganska trötta! 
Dietmaten hon ska äta kommer nog att slimma ner henna lite; efter en koll på vågen såg vi att hon gärna får gå ner ett par kilo!
Själv har jag snart gått ner 10 kilo... vilket var mitt mål till påsk! Jag åker till Israel om tre veckor och då vill man ju inte ta med för mycket övervikt! Efter påsk ska jag ta och grunda med lite fusksol några gånger, mest för att det ska kännas bra att gå barbent!
- Nästa veterinärbesök blir på måndag då Mindra ska besiktas( måtte hon gå igenom utan anmärkning).
Men före det har jag en arbetshelg framför mig. Morgondagen går nog åt till förberedelser och ett diakonalt besök hos svärföräldrarna som börjar vara skruttiga så det räcker. Det är inte kul att bli gammal och sjuk!!!! Men en oundviklig väg vi alla måste gå, om vi får leva länge nog. Bäst att förbereda sig mentalt!

Hundbekymmer!?

Efter en lång och skön morgonpromenad vankas det dusch av underredet för alla fyrbenta familjemedlemmar. Då, vid torkningen skriker Elsa när jag tar henne under magen. Hon har ont! Så börjar jag tänka lite; har hon inte varit lite ovanligt ovillig att följa på promenad, har hon inte haft lite svårt att hoppa upp i sängen på senaste tiden, hon kräktes igår och jag tog för givet att hon ätit kattskit( det luktade och såg ut så) och hon har ju ibland skrikit till när någon lyft i henne.... En del hundar kan vara lite kinkiga av sig och gärna skrika i förebyggande, men nu har jag ringt veterinären och vi ska dit i morgon. Det är svårt med djur- de kan inte tala om hur de mår och det är inte alltid så lätt att tolka och se hur det är. Sedan kommer nästa oro; -Om det är något allvarligt/hur mycket resurser ska man sätta in på en 7 år gammal hund!? En etisk samvetsfråga, men också en ekonomisk och praktisk! Vi tycker förstås väldigt mycket om Elsa- men vi har också kennelverksamhet och har planerat valp-kullar för ett år framåt! Pengarna räcker kanske inte till för alla insatser.... Jag hoppas att jag slipper göra något svårt beslut- men man måste förbereda sig så att man inte blir helt tagen på sängen..... Min man brukar säga att man inte ska oroa sig för sånt som inte hänt, men jag vill alltid vara förberedd- ifall det värsta händer! Nu får jag knäppa ihop mina händer och be att allt går bra.... Det behöver inte vara det värsta!!!

1:a april!!!!

Idag skulle man kanske slå till med en lämplig luring- men jag är ganska dålig på att komma på sånt! Jag har ett par gamla luringar jag brukar köra med, men de har nog gått varvet runt vid det här laget... Men jag blev "lurad" på ett veterinärbesök idag! "Vetten" var sjuk- den dag han ska friskförklara Mindra. På måndag blir det ett nytt försök, så jag hoppas verkligen att det blir av då. Det är alltid lite pirrigt innan ett hjärtintyg är klart. Tyvärr är det ett fel som många Cavalierer får och det är viktigt att se upp och inte föra sånt vidare. I Sverige finns det ett avelsråd som håller koll på all uppfödning, men så är det inte i alla länder. Det var ju ett TV-program om avel häromkvällen som bl.a hade med Cavalieren som ett exempel på hårdavlad sort. Det var visst Engelska uppfödare det handlade om, men vi köper ju hundar från det landet. Mindra har en engelsk pappa, men från en seriös uppfödare! Har inte sett programmet än, men får låna en inpelning av Helena. Tack för det erbjudandet- fast jag blir säkert illa berörd av filmen.
-Men morgonen har börjat med en kaffekopp hos Helena med tillhörande långpromenad på 1,5 timme/ Rövelrundan! Solen sken och mina fräknar fick ny näring! Lucia mår fint och är pigg o glad, men hungrig! Tror det är ynglen som suger i sig maten! Efter en lätt lunch och lite planerigsjobb är det nu dax för ett hembesök! Så Tjingeling!!!!!

RSS 2.0